8,8 °C
Foto: Harry van der Linde

NK Autotrek in Drachten

vr 08 april 2011 10.55 uur

DRACHTEN -

Het NK Autotrek te Drachten kon rekenen op veel publiek en deelnemers. Omdat de bekende weerman Piet Paulusma ’s avonds zijn weerbericht presenteerde waren vele nieuwsgierigen uit Drachten naar het Firezonestation aan de Lange West gekomen.

Het publiek kon allemaal met Piet op de foto én voor de tv-camera. Ondertussen vochten de deelnemers aan het NK Autotrek een verbeten strijd uit. Ze moesten een auto zo snel mogelijk over een afstand van 25 meter trekken. Dat ging ze goed af. Onder luide aanmoedigingen van het publiek en de vrolijke klanken van een dweilorkest werkten ze zich in het zweet.

Mooi weer

Nicole Bardis uit Drachten, voormalig Fries kampioen bankdrukken had al ruim van te voren haar zinnen gezet op het NK Autotrek in Drachten.’Niet geschoten is altijd mis’. Dit ging haar goed af, zowel in de voorrondes als in de finale was zij de sterkste vrouw van Drachten. Met afstand versloeg zij de andere vrouwen.

Bij de heren verpletterde Johnny Meijerhof de concurrentie. Deze krachtpatser had ruime ervaring in het trekken van zware voertuigen. Vorig jaar trok hij maar liefst 47000 kilo tijdens het NK Stoomlocomotieftrekken in het Limburgse Simpelveld. Het was dan ook geen toeval dat de concurrentie het nakijken had. Het enige smetje op zijn overwinning was zijn eindtijd van 10.17 seconden, graag had hij de magische grens van 10 seconden doorbroken. Maar zegt Johnny: ‘Ik heb nog nooit zo snel 500 euro verdiend’. Beide winnaars wonnen een tankpas ter waarde van maar liefst 500 euro.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

8,8 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.