9,3 °C
© Jochem Wiersma

Historische reddingboot op Lauwersoog

za 23 april 2011 15.50 uur

LAUWERSOOG -

Zaterdag is de voormalige reddingboot de Dr.Ir.S.L.Louwes feestelijk onthaald in de haven van Lauwersoog.

Deze voormalige reddingboot van de KNZHRM heeft 40 jaar dienst gedaan in Zandvoort. De naamgever van de boot, de heer S.L.Louwes is geboren en begraven in Vierhuizen (gemeente De Marne). De heer Louwes was o.a. voedselcommissaris in de Tweede Wereldoorlog in ons land en heeft heel veel goed werk gedaan voor het Nederlands volk.

Om zijn naam te behouden heeft het Landbouwfonds destijds een geldbedrag geschonken aan de KNZHRM om er een reddingboot van te bouwen met deze naam. Nu krijgt deze historische reddingboot een nieuw leven in Lauwersoog.

Familieleden van Dr.Ir.S.L.Louwes, werden door de voormalige reddingboot Suzanne opgepikt in Lauwersoog. Samen met de reddingboten Anna Poulisse van Zandvoort, Annie Jacoba Visser en de Palace Noordwijk van Lauwersoog en de Koning Willem I van Schiermonnikoog werd koers gezet richting Schiermonnikoog om onderweg de Dr.Ir.S.L.Louwes te ontmoeten.

Halverwege Schiermonnikoog stapten de familieleden over op de Dr.Ir.S.L.Louwes en werd koers gezet naar Lauwersoog. Mevrouw Jacobine Louwes stond daarbij aan het roer.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,3 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.