Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Engwierumer trapte agent in 't kruis

wo 4 mei 2011, 17.06 uur

LEEUWARDEN - Een bordeelhoudster uit Leeuwarden stelde duidelijk geen prijs op mannen die bij haar voordeur stonden te plassen. Toen een Engwierumer (45) dat op 17 april vorig jaar wel deed, belde de vrouw de politie.

Op het moment dat de twee politiemensen, een man en een vrouwelijke agente, bij het pand aan de Groningerstraatweg aankwamen, liep de boel behoorlijk uit de hand en werd een agent in het kruis geschopt. Het leverde de man woensdag een werkstraf van 100 uur op en een te betalen schadevergoeding van 500 euro.

De Engwierumer gedroeg zich bij aankomst van de agenten vervelend en tegendraads. Toen de agenten man naar zijn identiteitsbewijs vroegen, wilde de man in eerste instantie niets geven. Nadat hij dat toch had gedaan, liep hij weg. Op het moment dat de mannelijke agent de Engwierumer in de kraag wilde grijpen, trapte de man de agent hard in het kruis. Volgens de Engwierumer was dat een verkeerde lezing van de gebeurtenissen.

Tegen de politierechter zei hij woensdag dat hij uit een soort van schrikreactie had geschopt. Hij deed dat omdat de agenten volgens hem 'opdringerig' waren. In de worsteling die volgde, zou hij de vrouwelijke agente in het kruis en bij een borsten hebben gegrepen. Ook dat was volgens de Engwierum niet een bewuste actie geweest. Er moesten uiteindelijk drie agenten aan te pas komen om de man in de boeien te slaan.

Het was niet de eerste keer dat de Engwierumer voor een geweldsfeit voor de rechter moest verschijnen. In 2000 was hij al eens veroordeeld tot werkstraf omdat hij een bejaarde dorpsgenoot een paar kopstoten had gegeven. De man heeft ook al eens een gevangenisstraf gekregen. Voor deze feiten mocht hij opnieuw de cel in, vond de officier van justitie. Zij eiste zes weken cel.

Dat ging de rechter te ver. Mede omdat hij de indruk had dat de Engwierumer met psychische problemen kampt, veroordeelde de rechter de man tot een werkstraf van 100 uur en vier weken voorwaardelijke celstraf. Aan de twee agenten moet hij schadevergoedingen van 250 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof