21,3 °C

Vrouw uit Drachten steelt mobieltje

za 07 mei 2011 12.47 uur

GRONINGEN -

De politie van Groningen heeft vrijdagmiddag drie vrouwen (29, 30 en 34) uit Marum en Drachten aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een winkeldiefstal in elektronicawarenhuis aan de Westerhaven in de stad. Bij onderzoek bleek dat beveiligingsmedewerkers en een agent in burger het trio had betrapt bij het stelen van een mobiele telefoon. Toen zij werden aangesproken gooide een verdachte de telefoon weg.

Gewaarschuwde collega’s konden de vrouwen in de boeien slaan. Zij moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De gestolen telefoon bleef achter in de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Door een bijkomende maatregel is het mogelijk dat winkeliers het dievengilde een geldbedrag van 151 euro te laten betalen (in het kader van Stichting Overlast Donatie). De Overlastdonatie is een instrument dat ingezet wordt om de schade die gemaakt wordt bij winkeldiefstal, namens de winkelier, te verhalen op de dader(s). Eerder bleek dat overlastdonatie een doeltreffend preventief middel is tegen winkeldiefstal.

 

Regionaal nieuws

21,3 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.