23,5 °C

Vrachtwagen met klapband op A7

ma 09 mei 2011 10.21 uur

TERWISPEL -

Het verkeer op de snelweg A7 bij Terwispel ondervond zondagavond flinke hinder van een vrachtwagen die rond 20.00 uur een klapband had gekregen. De vrachtwagen kwam tegen de middengeleiding van de snelweg tot stilstand.

In de file, die ontstond door het verkeersongeval, kwam later een vrachtauto tijdens het invoegen van twee rijstroken naar één rijstrook in botsing met de 26-jarige die hier in zijn auto reed. Tussen de beide partijen ontstond een meningsverschil over de schuldvraag en de hulp van de politie werd ingeroepen. De ter plaatse gekomen agenten kregen het vermoeden dat een 26-jarige bestuurder uit Dordrecht had alcohol gebruikt. De Dordrechtenaar werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 395 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Het verwijderen van de vrachtwagen, die beladen was met papier en een totaal gewicht had van 43 ton, kostte erg veel moeite en het verkeer is hierdoor uren gehinderd. Er ontstond een lange file tussen het Knooppunt Heerenveen en Terwispel.

 

Regionaal nieuws

23,5 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.