13,8 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

'Kazerne onbereikbaar voor brandweer'

ma 09 mei 2011 21.14 uur

SURHUISTERVEEN -

Door de diverse wegversperringen in Surhuisterveen is de brandweerkazerne van Surhuisterveen tegenwoordig nauwelijks meer te bereiken voor de brandweerlieden. Er is daarom enkele dagen geleden besloten om een brandweerauto te stationeren op een nieuwe locatie op het industrieterrein De Lauwers in het dorp. Deze is wel snel te bereiken.

Door de reconstructie van het Torenplein en daarmee ook een deel van de Jan Binneslaan kunnen brandweerlieden niet meer snel vanaf thuis de kazerne bereiken. De enige optie is een groot stuk om te rijden en daardoor kan de brandweer niet meer voldoen aan de vereiste uitruktijden. Door klachten van omwonenden werden vorige week ook nog eens een aantal sluiproutes door woonwijken op de Badlaan en De Wijk afgesloten met betonblokken en containers. Dit kwam de bereikbaarheid van de kazerne ook niet ten goede.

Volgens de brandweer moeten overdag acht van de dertien beschikbare brandweerlieden uit de directe omgeving van het industrieterrein komen. In overleg met de brandweercommandant werd daarom zaterdag besloten de wagen tijdelijk onder te brengen bij Dakcenter Hovinga op het industrieterrein. Bijkomende voordeel is, dat één van de chauffeurs boven het pand van Hovinga woont. Hij heeft nu 'zijn' wagen tijdelijk in zijn eigen garage staan. De overige brandweerlieden, die aan de andere kant van Surhuisterveen wonen, kunnen nu met het tweede voertuig ter plaatse komen.

Brandweer pakt uit met jubileum
Voor de brandweer van Surhuisterveen is het overigens deze week feest aangezien ze 135 jaar bestaan. Daarom houdt de ploeg zaterdag a.s. een 112-dag in Surhuisterveen. Naast het jubileum van het korps bestaat de vereniging voor Handel en Industrie in Surhuisterveen ook nog eens 75 jaar. Tijdens de 112-dag worden er tevens brandweerwedstrijden gehouden, waarbij verschillende teams zo goed mogelijk een calamiteit moeten bestrijden.

De 112 dag in het centrum van Surhuisterveen begint om 10.00 uur. De wedstrijden beginnen om 08.00 uur. De lokatie van de wedstrijden wordt op de dag zelf pas bekend gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet