20,2 °C

Foto: Rynette Leenstra

13.000 euro voor actie Going Global

zo 12 juni 2011 21.30 uur

BUITENPOST -

Afgelopen donderdag is de actie Going Global op het Lauwers College officieel afgesloten. Er is met allerlei acties een bedrag van ruim €13.000 bijeengebracht! VWO 5-leerling Jesse Rozendal is dit voorjaar met een groot aantal andere leerlingen van andere scholen in Nederland naar Ethiopië geweest om de projecten, waarvoor het geld bestemd is, te bezoeken en de leerlingen van het Lauwers College te motiveren voor de actie. De leerlingenraad van het Lauwers College had deze actie “geadopteerd” van de stichting Edukans, die Going Global organiseert.

Het leeuwendeel van het geld is bijeengebracht met een gesponsorde fietstocht van de docenten Koos van Huis, Anne Gosse Damstra, Gerwald de Boer en leerlingen Pieter Wagenaar, Melvin de Groot en Gosse van der Meer. Deze fietstocht rondom het IJsselmeer, een tocht van ruim 300 kilometer leverde zo’n €10.000 op! Vanuit de regio werden veel bedrijven, middenstanders en particulieren bereid gevonden voor het sponsoren van deze actie. Tijdens de fietstocht werd er op het Lauwers College een grote Fancy fair gehouden. Deze middag was goed voor ruim €3000.

Eerder in het schooljaar was er al een Valentijnsactie en het kerstgala. Het geld gaat vooral naar projecten die richten op onderwijs van kinderen in Ethiopië. Voor een uitgebreid verslag van de reis naar Ethiopië en een verantwoording van de projecten waarvoor het geld bestemd is kan men een kijkje nemen de website van de stichting Edukans.

Voor de leerlingen die individueel het meeste geld hadden verzameld was er een beloning. De hoogste opbrengst kwam van Douwinja Rinkema (klas 2G) en daarop volgden Rianne Hofstra en Lieske van Kammen. (beide klas H3C) Ook de 3 klassen met de gezamenlijk hoogste opbrengst werden in het zonnetje gezet. Dit waren achtereenvolgens klas 2H, 2G en 2i. Klas 2i kreeg nog een eervolle vermelding vanwege hun zeer originele actie waarbij de hele klas en de mentor een bokspringmarathon hadden uitgevoerd waarvoor ze zich hadden laten sponsoren.

Het leerlingbestuur heeft veel werk verricht om één en ander te laten slagen en kunnen met een voldaan gevoel terugkijken op een zeer geslaagd actiejaar.

 

Regionaal nieuws

20,2 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.