20,4 °C

Burgernet in Smallingerland dichtbij

wo 15 juni 2011 01.19 uur

DRACHTEN -

Op initiatief van de ChristenUnie en VVD is dinsdagavond in de gemeenteraad van Smallingerland een voorstel aangenomen voor de deelname aan Burgernet. Uiteindelijk waren 16 van de 31 leden van de raad voor het invoeren van Burgernet. Wanneer Burgernet in Smallingerland wordt ingevoerd is nog niet bekend. De snelst mogelijke keer zou zijn volgens de initiatiefnemers zijn in het vierde kwartaal van 2011. Het is alleen nog niet zeker of dit gaat gebeuren.

Het bedrag dat de gemeente kwijt is bij deelname is 50 cent per inwoner, dit komt neer op een totaal bedrag van 27.500 euro voor het eerste jaar. Daarna wordt het bedrag 25 cent de inwoner en het jaarbedrag bedraagt dan 13.750 euro.

Burgernet is een initiatief van de politie waarin de burger betrokken wordt bij de opsporing van vermiste personen zoals kinderen. Ook kan de meldkamer een verzoek doen om uitkijken naar daders van een overval of inbraak. De personen die meedoen aan Burgernet worden via hun telefoon op de hoogte gebracht van een incident.

 

Regionaal nieuws

20,4 °C

8 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.

.