17,8 °C

Man rijdt weg, vrouw zit op motorkap

vr 17 juni 2011 14.29 uur

LEEUWARDEN -

De 40-jarige Surhuistervener die op 17 augustus vorig jaar bij een camping in Bakkeveen wegreed met zijn auto terwijl zijn vrouw op de motorkap zat, heeft vrijdag van de politierechter een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur gekregen. De rechter hield er rekening mee dat de Surhuistervener destijds niet goed in zijn vel zat. Momenteel gaat het een stuk beter, zowel met de man zelf als met zijn huwelijk.

De Surhuistervener kreeg ruzie met zijn vrouw, nadat hij per ongeluk een autodeur in zijn ribben had gekregen. De ruzie liep zo hoog op, dat de Surhuistervener omdraaide en terugging naar de auto. Toen hij weg wilde rijden, ging zijn vrouw op de motorkap zitten. Aanvankelijk reed hij stapvoets, tot de vrouw afstapte. Toen de echtgenote de bumper tegen de benen kreeg, ging ze op de buik op de motorkap liggen.

Terwijl ze zich aan de ruitenwissers vasthield, reed de Surhuistervener volgens een paar getuigen hard achteruit. De voet van zijn vrouw sleepte daarbij over de grond. Uiteindelijk werd de man door een omstander uit de auto gehaald en in bedwang gehouden. Door een hele reeks tegenslagen in zijn privéleven ging het destijds niet goed met hem. Hij kon zich lang niet alles meer herinneren. Momenteel krijgt hij hulp bij zijn problemen.

 

Regionaal nieuws