Account
Logo
Zoeken
© Jochem Wiersma

Iepenloftspul Cupido in Brantgum

zo 3 juli 2011, 0.45 regionaal

BRANTGUM - Zaterdagavond werd voor de laatste keer het iepenloftspul Cupido in Brantgum op de planken gebracht. Eerder waren er al drie voorstellingen gegeven die geheel waren uitverkocht.

Vanuit de godenwereld krijgt de jonge aspirant cupido Ludwine van Psyche de opdracht in een klein dorpje op de Friese klei - waar het onderscheid tussen liefde en lust verdwenen is -,haar liefdeswerk uit te voeren.

Ze moet daarbij voor de gevaarlijke Erositen die de mensenwereld in de greep houden van destructieve lusten. Tegelijkertijd wordt de zoon van Eros uit de godenwereld gestuurd, omdat hij zich niet aan de regels houdt. In de mensenwereld lopen de emoties hoog op in de strijd tussen liefde en lust.

Het huwelijk van Gerke en Gryt is door toedoen van Aprodite verscheurd. Wypkje en Jacoba voelen nog altijd de last van hun dominante vader. Jan zit met een onbeantwoorde liefde en de dochter van Paul en Elske zoekt haar weg langs de afgrond.

Tegen deze achtergrond moet Ludwine haar opdracht uitvoeren en dat valt niet mee. Hebben de goden invloed op het liefdesleven of kan de mens zichzelf redden? Dat is de vraag die aan het eind van het stuk overblijft.

Het stuk Cupido is geschreven door Baukje van Hijum en bewerkt door André Beeksma, die ook voor de regie tekende.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws