Account
Logo
Zoeken
Foto: Geert Huisman

3e editie springconcours Drogeham

zo 3 juli 2011, 21.24 sportnieuws

DROGEHAM - De organisatie van de Heiderúters kan terugzien op een geslaagd concours. Zaterdag werd er voor de 3e keer een springconcours gehouden op het concoursterrein in de Hamsterpein’. Een superlocatie bij ruitershop de Hypo Fryslan in Drogeham. Deze keer voor paarden in de klasse BB t/m ZZ. Er kwamen 175 deelnemers aan de start. Om 9.00 werd er gestart in de klasse BB. Een klasse die vooral wordt georganiseerd voor ‘groene’paarden met ervaren ruiters en amazone’s, of voor ervaren paarden met ‘groene’ruiters en amazone’s.

Aan het einde van de dag werden de hindernissen door de parcoursbouwer op de hoogste stand gezet voor de klasse Z en ZZ. In de klasse Z mocht Marianne Boerema met haar paard Wakey Wakey de 1e prijs in ontvangst nemen. Ze reed in de barrage een foutloos parcours met de snelste tijd.

Op de voet gevolgd door Elmar van Hoorn en zijn paard Zidane. Ook hij reed een foutloze barrage. De 3e prijs ging naar Hans de Vries met zijn paard Demoiselle du ri d’asse. Ook de 4e prijs was voor Marianne Boerema met het paard Silver Cloud.

Ook in het 2e parcours ging de zege naar Marianne Boerema. Deze keer reed ze haar paard Silver Cloud naar het goud met een foutloos parcours en de snelste tijd. In dit parcours ging de 2e prijs naar Martijn Veenstra met paard Vivaldi. 3e werd Joukje van der Meer met Heechiems Zaralanda. 4e Hester Klompmaker met Alexander.

Marianne Boerema had een goede dag, want ook het 1e parcours in de ZZ mocht ze de hoofdprijs mee naar huis nemen met haar paard Wakey Wakey. Ook hier reden ze in de barrage een foutloos parcours. Tweede werd hier Martijn Veenstra met Luimstra’s Wonderboy. Hij reed in de barrage een snelle tijd, maar had 4 strafpunten voor een balkje.

In het tweede parcours in de klasse ZZ ging de zege naar Joukje van der Meer met het paard Heechhiem’s White sox. Ze reden een foutloos parcours. 2e werd Paula de Jong met paard Unanina. Ook zij reed een foutloos parcours.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws