Account
Logo
Zoeken
© WaldNet |  De in Tytsjerk aangetroffen, zwaarbeschadigde, Fiat Doblo

Gevluchte man ingerekend bij spoor

wo 6 juli 2011, 19.27 regionaal

TYTSJERK - Een op de vlucht geslagen man is woensdagavond na een lange speurtocht door de politie ingerekend bij het Zwarte gat aan de Reidlânswei bij Hurdegaryp. De 29-jarige man uit Leeuwarden was 's middags betrokken bij een inbraak in een loods op de Groene ster in Leeuwarden. Toen de aangever, een 60-jarige man uit Rinsumageast bij de bedrijfsloods kwam, stond hij oog in oog met de inbreker. De man sprong in een Fiat Doblo die in de loods gestald was. Vervolgens startte hij de auto en ramde een loodsdeur en reed naar buiten. Daar botste de inbreker met de gestolen auto tegen een container aan waarna hij in onbekende richting verdween.

De politie zette rond 17.55 uur een Burgernet-actie op touw en al snel werd de gestolen auto aangetroffen door een Burgernet-deelnemer. De auto stond stil in een weiland naast Yn 'e mande aan de Noarderein in Tytsjerk. Van de bestuurder ontbrak op dat moment nog elk spoor. Na het aantreffen van de auto werd rond 18.30 uur een grote zoekactie op touw gezet en de politie zocht met meerder eenheden en een politiehond in de omgeving van Tytsjerk.

De man wist zich lang buiten het vizier van de politie te houden totdat hij rond 19.45 uur werd ontdekt bij het meer in Hurdegaryp. De man is vermoedelijk langs het spoor gevlucht. Hij had zelfs nog de energie om bij een huis aan te bellen en te vragen naar een glas water. Voorlopig zal hij het daar ook mee moeten doen (en brood) in een politiecel.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws