18,8 °C

Foto: Fokke Jongsma | Glasscherven bij Stellema Verzekeringen die stille getuige zijn...

Wederom reeks inbraken in Kollum

zo 24 juli 2011 11.41 uur

KOLLUM - In Kollum is er zaterdagnacht op vier plaatsen ingebroken. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Rond 4.00 uur werd er ingebroken in het kantoor van Stellema Verzekeringen aan de Gerrit Bleekerstraat. Er werd een steen door de ruit gegooid. De 64-jarige aangever kon de politie nog niet aangeven of en wat er was weggenomen.

Eerder in de nacht werd er ingebroken in een winkelpand aan de Voorstraat. Met behulp van een keukentrap wist men via een lichtkoepel het pand binnen te komen. Volgens de aangever, een 83-jarige Kollumer, werd een hoeveelheid rookwaar weggenomen.

Uit een bedrijfspand aan de Sjoerdaweg werd, na vernieling van een raam, diezelfde nacht een scooter gestolen. De politie trof deze - na de inbraakmelding - vrijwel onbeschadigd aan op Riddersmaweg. De 40-jarige eigenaar uit Kollum deed aangifte.

Tenslotte werd in een ander bedrijfspand aan de Sjoerdaweg eveneens ingebroken door het forceren van een raam. De 65-jarige aangever uit Kollum kon nog niet zeggen of er iets was weggenomen.

 

Regionaal nieuws