20,1 °C

Moeders uit Drachten op strooptocht

wo 27 juli 2011 09.49 uur

HEERENVEEN - De politie heeft dinsdagmiddag twee moeders uit Drachten (20 en 26 jaar) aangehouden op de verdenking van winkeldiefstallen in Heerenveen. De twee liepen met twee buggy's met daarin kinderen in een winkel aan de Passage. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens het stelen van speelgoed.

Beide verdachten gingen er vandoor waarbij zij door medewerkster werden gevolgd. Op het Burgemeester Kuperusplein werd één van de verdachten door het winkelpersoneel aangehouden. Zij verzette zich tijdens de aanhouding hevig waarbij zij de buggy, waarin een kind zat, als bescherming gebruikte. De andere verdachte werd bij een tankstation in centrum aangehouden. Ook zij had een kindje bij zich.

Beide vrouwen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. In de auto van de verdachten werden diverse goederen zoals, kleding, speelgoed, pampers en cosmetica aangetroffen die afkomstig waren uit diverse andere winkels uit Heerenveen. Beide verdachten werden door de politie in verzekering gesteld. De kinderen, waarvan één koorts had, werden direct na de aanhouding overgedragen aan de familie. De gestolen goederen werden in beslag genomen. De eigenaren deden aangifte.

 

Regionaal nieuws