18,3 °C

Sloperijdieven blijven vast zitten

do 15 september 2011 09.40 uur

BROEKSTERWâLD - De drie sloperijdieven uit Litouwen - die de politie vorige week aanhield - zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten nog steeds vast. Het trio wordt ervan verdacht op diverse plaatsen in Noord-Nederland inbraken in sloopbedrijven te hebben gepleegd.

De zaak kwam aan het licht toen oplettende agenten de auto van de mannen verdacht in de omgeving van Broeksterwoude geparkeerd zagen staan. Toen zij de Litouwse bestuurder, die op dat moment alleen in de auto zat aanspraken, vertelde deze een onsamenhangend verhaal en vertelde dat hij alleen was en even wilde uitrusten van een lange reis.

Omdat de agenten zijn verhaal niet geloofden hielden zij de auto in de gaten. Even later zagen de agenten de auto rijden. Nu zaten drie personen in de auto. Zij besloten vervolgens de bestuurder een stopteken te geven. In het achterste gedeelte van de auto zagen zij katalysatoren en computers liggen.

Uit onderzoek bleek dat deze afkomstige waren van een inbraak die net was gepleegd bij een sloopbedrijf aan de Haaijehoek. De drie verdachten van 31-, 34-, en een 64-jaar, allen met een Litouwse nationaliteit, werden aangehouden op verdenking diefstal en inbraak. Bij het bedrijf werden inbraaksporen gevonden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden in beslag genomen.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7