8,7 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Boelenslaan: sportveld heringericht

za 17 september 2011 15.30 uur

BOELENSLAAN - Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag de herinrichting van het sportveld officieel geopend door Martinus Jongsma, Penningmeester van Het Durk Pultrumfonds. Dit fonds was de grootste sponsor van het project.

Jongsma onthulde een bord met alle namen van de sponsoren, waaronder de vele vrijwilligers. In zijn openingswoord ging Bareld de Boer, namens de verenigingen Plaatselijk Belang en Korfbalclub Boelenslaan terug naar enkele jaren geleden, toen het plan ontstond om een Jeu de Boules baan ergens in Boelenslaan te realiseren.

Dit resulteerde uiteindelijk in een volleybalveld, een Jeu de Boules baan en een grote speeltuin voor de jeugd op het korfbalveld.

Het plan was gereed, nu het benodigde geld nog. Middels een actie onder potentiele sponsoren was er binnen enkele maanden een toezegging van ruim € 24000,-- binnen. Nu kon er gestart worden.

Begin februari 2011 is er begonnen met het aanleggen van het hekwerk en de diverse bestratingen. Dit was eind maart/begin april reeds klaar. Het wachten was nu op de speeltoestellen, die niet eerder dan mei kwamen.

Begin juni was het hele project geklaard. Door de vrijwilligers is totaal meer dan 600 uur gewerkt. Bareld meldde tevens dat het deze week, de week van het applaus was, en vroeg dus een daverend applaus voor de vele vrijwilligers, die meegeholpen hebben, dit project tot een goed einde te brengen.

In totaal hebben 28 vrijwilligers meegeholpen. Na deze mededelingen, werd het woord genomen door Wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen. Hij was zeer verheugd over het feit, dat er in een dorp als Boelenslaan nog zoveel inzetvan vrijwilligers is, en prees de saamhorigheid. Verder merkte hij nog op, dat ze in Boelenslaan veel sneller werken, dan in Buitenpost. Buitenpost weet nog van niks en in Boelenslaan staat het er al. Bij dezen overhandigde hij de bouwvergunning voor de drie lichtmasten. Verder overhandigde hij nog een enveloppe met inhoud.

Bareld prees in dit hele traject de goede samenwerking met de gemeente, en hoopt dat dit ook in de toekomst zo mag blijven.

Na de wethouder nam Minke Adema namens Plaatselijk Belang het woord. Zij had lovende woorden voor de vele vrijwilligers die tezamen een prachtig stukje werk geleverd hebben. Ze bood aan het bestuur van de Korfbalclub ”de Loanster vlag" aan.

Ook de voorzitter van KC Boelenslaan Jan Weening kon zich aansluiten bij de woorden van diens voorganger. Verder bedankte hij Bareld de Boer, voor het organiserenen uitwerken van het hele plan en bood hem een boeket bloemen aan.

Nadat Bareld nogmaals alle sprekers en de vrijwilligers en de sponsoren had bedankt, werd het officiële gedeelte afgesloten. Onder een hapje en een drankje werd door een ieder nog even gezellig nagekeuveld.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

8,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.