8,7 °C

Foto: Henk Koster |  TV opnames van de duikers van Damwâld en De Westereen voor het NOS journaal

Brandweerduikteams opgeheven

wo 28 september 2011 19.20 uur

DAMWâLD - De duikploegen van de brandweerkorpsen van Damwâld en De Westereen worden opgeheven. Van de zeven Friese duikteams van de brandweer zullen er slechts twee overblijven. Landelijk werd het aantal duikteams recentelijk al ingekort van 95 naar 64 en dat aantal zal nu nog lager worden. Met het schrappen van vijf duikteams in Friesland wordt per team zo'n 80.000 euro bespaard.

Volgens de brandweer is een duikteam specifiek bedoeld om onder water te gaan. In de meeste gevallen worden de teams echter ook ingezet bij slachtoffers die 'af en toe' kopje ondergaan en deze mensen kunnen ook gered worden door bijvoorbeeld brandweermensen in een waterpak. Er zou dan geen duikteam voor nodig zijn. In Friesland zullen de laatste twee duikteams van de brandweer gestationeerd zijn in Leeuwarden en Sneek.

Het laten verdwijnen van de duikteams betekent dat in 40% van de gevallen de teams niet meer binnen een halfuur ter plaatse kunnen zijn bij een ongeval. "Voor Friesland betekent het een ontzettend gemis waarbij de burger achteruitgaat" zo laat de brandweer van Noordoost Friesland weten in het NOS Journaal.

 

Regionaal nieuws

8,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.