8,5 °C

'Bewoners liggen tot middag in bed'

vr 30 september 2011 21.40 uur

BURGUM - Al twee weken lang ligt een aantal bewoners van verzorgingstehuis Berchhiem in Burgum regelmatig tot het middaguur in bed omdat er te weinig personeel aanwezig is om ze eruit te helpen. Dat melden anonieme bronnen deze site. Het gaat om de verpleegafdeling van Berchhiem waar de situatie zich voordoet. Door een tekort aan personeel is er regelmatig geen tijd om alle bewoners op tijd te wassen en uit bed te helpen. Het personeel was in de afgelopen twee weken zelfs meerdere keren genoodzaakt om collega's van andere afdelingen te vragen om te helpen. Deze sprongen zelfs in hun pauze bij om te helpen.

Interim-directeur Aukje Reinders van De Friese Wouden laat in een reactie aan deze site weten dat ze zich helemaal niet herkent in het beeld dat haar cliënten langer in bed blijven liggen. Ze was donderdag zelf nog op de werkvloer en constateerde geen misstanden. Ze bevestigt wel dat er in de afgelopen vier maanden gewerkt is om de financiering en kosten op elkaar af te stemmen. Er is namelijk een groot gat ontstaan tussen de uitgaven en inkomsten. Door het personeel effectiever in te zetten op de uren dat cliënten zorg nodig hebben, verwacht Reinders dat de financiën op orde gebracht kunnen worden.

Volgens interim-directeur Aukje Reinders zijn er verder ook vanuit de kant van het personeel of familie van cliënten geen klachten binnengekomen. De eerste en enige klacht kwam volgens haar binnen tijdens het gesprek met WâldNet (vrijdagmiddag red.). Over de inhoud van deze klacht kon ze toen nog niets in detail zeggen.

 

Regionaal nieuws

8,5 °C
10 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.