7,8 °C

Jongeren schoppen deuk in auto

vr 21 oktober 2011 09.55 uur

DRACHTEN - De politie heeft donderdagavond op de Noordkade in Drachten twee 17-jarige inwoners van Drachten en een 17-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. Een 28-jarige inwoonster van Drachten had haar auto geparkeerd voor een winkel. Toen ze weer weg wilde rijden, sprong één van de jongeren voor de auto.

De vrouw stopte en de jongen liep naar de zijkant van de auto en trapte vervolgens een deuk in het voertuig. De passagier van de vrouw zette direct de achtervolging in, maar die kon de vernieler niet meer achterhalen. Wel bleven zijn drie vrienden staan.

De politie werd gewaarschuwd en de agenten vroegen aan het trio wie de vernieling had gepleegd. De drie wilden daar niet op antwoorden. Vervolgens werd het trio aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Daar bleek tevens dat de 17-jarige jongen uit Oisterwijk nog een boete van 1080 euro had openstaan. Als hij deze niet kan betalen dan moet hij een straf uitzitten van 18 dagen. De politie weet inmiddels ook wie de vernieling heeft gepleegd. Ook deze jongen kan nog bezoek van de politie verwachten.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.18 uur

Inbraken in Drachten en Ureterp

Advertentie

Advertentie