0,7 °C

Chaos in Feu Drachten door traangas

zo 23 oktober 2011 12.00 uur

DRACHTEN - Onder stappers van Feu aan de Noordkade in Drachten is zaterdagnacht net na 3.00 uur korte tijd chaos ontstaan toen iemand een flesje pepperspray leegspoot. Dit gebeurde op het moment dat DJ Billy the Klit zijn eerste nummer begon te spelen. Er ontstond op dat moment paniek waarbij aanwezige jongeren moesten hoesten, overgeven of huilen. Ze wilden verder zo snel mogelijk naar buiten.

Via opengezette nooddeuren konden stappers vervolgens de discotheek verlaten. De portiers van Feu schakelden verder de hulp van de politie in om een groot deel van de stappers veilig naar buiten te kunnen helpen. De politie laat zondag weten dat er in de discotheek vermoedelijk tot tweemaal toe met traangas is gespoten. Dit gebeurde vermoedelijk nabij de ventilatie waardoor het gas zich snel kon verspreiden in het pand.

Uiteindelijk bleek dat niemand gewond is geraakt. Twee stappers zijn buiten voor de zekerheid nog wel onderzocht door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Zij hoefden na onderzoek niet mee naar het ziekenhuis. Van het aanwezige gas was in de tussentijd weinig meer te merken. Doordat de afzuiginstallatie gelijk op maximaal werd gezet, was het traangas in korte tijd verdwenen. Een deel van de bezoekers dat op straat stond, is tien minuten later weer naar binnengegaan om verder te feesten.

Voor DJ Billy the Klit, die net met zijn optreden was begonnen, was het wel gelijk over. Hij had korte tijd last van rode ogen en een zere keel. Op twitter ventileerde hij vannacht al zijn mening: "Kutzooi kan hier zo slecht tegen. Dit soort mensen aan de hoogste boom wat mij betreft. Maar we wonen in nederland dus een goed gesprekje is waarschijnlijk genoeg...."

Wie met pepperspray gespoten heeft, is momenteel nog niet bekend. De politie laat weten dat er een onderzoek is ingesteld naar de dader.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie