0,6 °C

Ruitgooier Anker & Anker weer vrij

ma 24 oktober 2011 16.40 uur

LEEUWARDEN - De man die in juli en augustus tot vijf keer toe een steen door de ramen van advocatenkantoor Anker en Anker in Leeuwarden gooide, is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf die gelijk is aan het voorarrest. De 48-jarige Leeuwarder kwam maandag meteen op vrije voeten. Hij heeft 72 dagen vastgezeten.

De man mag zich twee jaar lang niet binnen een straal van honderd meter van het advocatenkantoor begeven. En hij mag twee jaar lang niet in Akkrum komen, de woonplaats van de gebroeders Anker. Verder kreeg de Leeuwarder drie maanden voorwaardelijke celstraf. De Leeuwarder is boos op de Ankers. Hij verwijt de advocaten van alles: ze zouden ervoor verantwoordelijk zijn dat hij is afgekeurd en ze zouden meer weten over de ware toedracht in de zaak Marianne Vaatstra.

De man weigerde mee te werken aan psychologische onderzoeken. Het openbaar ministerie (OM) heeft het sterke vermoeden dat de Leeuwarder een ernstige psychische stoornis heeft. Het OM heeft getracht een verplichte opname in een psychiatrische instelling in gang te zetten. Omdat de verdachte geen gevaar zou vormen voor de samenleving of voor zichzelf liep de poging van het OM op niets uit. "Jammer", vond de officier van justitie. 'Hij vormt alleen een gevaar voor de ruiten van de gebroeders Anker'. De ruitengooier werd op 12 augustus op heterdaad betrapt door medewerkers van een beveiligingsbedrijf dat door het advocatenkantoor was ingehuurd.

De kapotte ruiten zijn door de verzekering betaald. De rechter bepaalde dat de verdachte de kosten van het beveiligingsbedrijf, bijna 900 euro, voor zijn rekening moet nemen. De man kondigde aan dat hij door zal gaan met 'acties' als hij geen aangifte kan doen: 'Ik wil aandacht voor mijn zaak'.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

zaterdag 27 november | 30 reacties

Sinterklaasintocht Anjum

Advertentie