7,9 °C

Teveel drank bij ongeval niet bewezen

di 25 oktober 2011 15.45 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden vindt dat niet bewezen kan worden dat een 22-jarige inwoner van Harkema teveel had gedronken toen hij op 22 mei vorig jaar op de Skieding bij Surhuisterveen met de auto van zijn vader tegen een boom botste. Doordat de juiste procedures niet acht zijn genomen kan de rechtbank de uitkomst van een bloedonderzoek niet als bewijs gebruiken.

De politie moet vooraf of achteraf aan een verdachte toestemming vragen om bloed af te nemen. Dat is niet gebeurd. De uitkomst van het bloedonderzoek was dat de Harkemaster een alcoholpromillage had van 1,32. De man wist twee weken geleden tijdens de rechtszaak nog steeds niet zeker of hij de bestuurder is geweest van de VW Golf van zijn vader.

Op basis van getuigenverklaringen gaat de rechtbank er vanuit dat de Harkemaster heeft gereden. Hoewel niet vastgesteld kan worden hoe hard de verdachte heeft gereden, gaat de rechtbank er ook van uit dat de man harder reed dan de toegestane 80 kilometer per uur. Hij heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag. De rechtbank veroordeelde hem tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.18 uur

Inbraken in Drachten en Ureterp

Advertentie

Advertentie