18.9 °C
© Jochem Wiersma

Wubbo Ockels met Ecolution in Dokkum

za 29 oktober 2011 18.35 uur

DOKKUM - Zaterdagmiddag voer er een prachtig groot zeilschip door de grachten van Dokkum. Op het oog en gewoon zeilschip, maar niets is minder waar. Het betrof het zeilschip "Ecolution" van voormalig astronout Wubbo Ockels.

Een duuurzaam zeilschip van 26,5 meter en 300m2 zeil, die met zijn twee propellers onder water tijdens het zeilen zelf energie kan opwekken. De energie wordt opgeslagen in enorme accu's onderin het schip, die meteen als ballast dienen. De accu's die na vier dagen zeilen zijn opgeladen, zorgen voor een maand stroom aan boord.

Ockels was met zijn zeilschip onderweg naar Groningen, voor reparatie. Na de doop in augustus 2010, werd de boot op 1 december 2010 waarschijnlijk door vernieling tot zinken gebracht. De boot kan weer varen en zeilen, alleen de stroomopwekking is nog totaal vernield. Dit zal deze winter in Groningen worden hersteld.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ockels Dokkum aandoet met de Ecolution. Op 16 augustus vorig jaar passeerde hij Dokkum, toen hij onderweg was vanuit Groningen naar Sail Amsterdam. In Juli 2010 bracht Ockels ook nog een bezoek aan Dokkum bij de zonnebotenrace Solar Challenge .

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws