Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Werkstraf voor steunfraude en diefstal

wo 30 november 2011, 14.50 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Leeuwarden (30) wordt verdacht van een inbraak bij een kledingopslag in Dokkum, op 25 januari. Een getuige zag een -gehuurde- bestelwagen en waarschuwde de politie. De Leeuwarder had diezelfde avond een auto gehuurd, zo bleek op de zitting van de Leeuwarder rechtbank. De man ontkende iets met de inbraak te maken te hebben. Hij gaf wel toe dat hij eind februari en op 12 april drie fietsen heeft gestolen bij de Ontmoetingskerk in Gorredijk.

Ditmaal was er een getuige die het kenteken noteerde van de bestelauto van de fietsendieven. De auto was gehuurd door de Leeuwarder. De man werd op 12 april meteen opgepakt. Hij werd in de gaten gehouden omdat hij ervan werd verdacht uitkeringsfraude te plegen. Dat zou hij vanaf december 2006 in Dantumadiel hebben gedaan. Later zou hij er in Leeuwarden mee door zijn gegaan.

Hij zou stiekem hebben samengewoond en hij zou als 'snorder' illegale taxiritjes hebben gereden. De man zei dat hij wel kennissen had vervoerd, maar voor een vriendenprijsje. Ook had hij onbetaald klusjes gedaan voor familie en bekenden. Hij zou meer dan 40.000 euro onterecht aan uitkering hebben ontvangen. De officier van justitie eiste een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf. Uitspraak: 13 december.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
65.4%
Ja, op aanvraag  
15.9%
Nee  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk