Account
Logo
Zoeken
8 °C

Bert Middel neemt afscheid in Drachten

wo 30 november 2011, 22.50 uur

DRACHTEN - Enkele honderden mensen hebben woensdagmiddag afscheid genomen van burgemeester Bert Middel van de gemeente Smallingerland. Samen met zijn echtgenote Elzbieta werden er vele handjes geschud en werd de nieuwe dijkgraaf (zijn nieuwe baan) overstelpt met cadeaus.

Tijdens het afscheid werd wethouder Nieske Ketelaar tijdelijk de loco-burgemeester. Zij liet in een toespraak weten dat Bert Middel de juiste burgemeester was voor de gemeente. Ketelaar zat in de benoemingscommissie en liet weten dat Middel precies de duizendpoot en ambasadeur van Smallingerland is geworden waar men zes jaar gelden naar op zoek was.

Voor Bert Middel waren er hoogte- en dieptepunten. De dood van Hannie Haanstra was voor hem het grootste dieptepunt tijdens de afgelopen zes jaar. "Onvoorstelbaar dat dit in Drachten kon gebeuren...."

Voor het hoogtepunt had Bert Middel gehoopt op een bezoekje van Bruce Springsteen naar Drachten. Middel is groot fan van deze artiest en toen Springsteen twee jaar geleden optrad tijdens Pinkpop heeft de gemeente Smallingerland gepoogd om de artiest naar Drachten te krijgen tijdens de start van de werkzaamheden aan het Raadhuisplein. "The working class hero Bruce Springsteen met de E-Streetband optreden in deze werk- en cultuurstad....."

Het ging helaas niet door want alleen al de beveiliging was niet te betalen voor de gemeente. Even was er die hoop en dat was voor Middel een hoogtepunt waard.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15%
Nee  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk