4,5 °C
Foto: politie Fryslân

Broeksterwâldster gooit mes op politie

do 01 december 2011 09.40 uur

BROEKSTERWâLD - De politie heeft woensdagmiddag op de Broekpôlen in Broeksterwâld een 66-jarige inwoner van Broeksterswâld aangehouden voor poging tot doodslag. Twee medewerkers van de politie waren eerder die middag bij de woning van de man geweest. Ze hadden een melding gekregen dat bewoner zich mogelijk bezig hield met het vangen van vogels. Daarom wilden de twee een controle uitvoeren in het kader van de Flora- en faunawet.

Aangekomen bij de woning spraken ze de bewoner aan en vertelden hem waarom ze op zijn erf waren. De 66-jarige draaide de deur op slot en weigerde vervolgens iedere medewerking. Plotseling bukte de man en pakte zijn klomp. Hij gooide deze door de ruit van zijn voordeur en de twee medewerkers van de politie konden ternauwernood de klomp ontwijken. Wel werden ze geraakt door het rond vliegende glas.

Nogmaals werd aan de man gevraagd om mee te werken aan de controle. Dit had geen effect. De 66-jarige pakte een mes bedreigde het duo. Beide medewerkers van de politie verlieten daarop het erf. Aangekomen bij de openbare weg gooide de 66-jarige het mes in de richting van de twee. Ook bedreigde hij hen met het afgebroken glas van de voordeur. Na een worsteling kon hij worden aangehouden.

Inmiddels waren ook twee agenten gearriveerd. Die namen de verdachte mee naar het politiebureau en daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Vervolgens werd besloten om de controle in het kader van de Flora- en faunawet uit te voeren. In de woning van de man werden vijf geweren, twee vuistvuurwapen en een bajonet aangetroffen. De wapens werden in beslag genomen. Tevens waren er 21 geprepareerde diersoorten aanwezig in de woning. Deze dieren waren niet voorzien van een geldig preparateurskenmerk. Aangezien dit verplicht is, werden ook deze 21 dieren in beslag genomen.

De twee medewerkers van de politie deden aangifte van bedreiging, poging tot zware mishandeling danwel poging tot doodslag. Tevens deden ze aangifte vernieling van een auto van de politie.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie