Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Man bedreigd en ontvoerd:eis werkstraf

do 1 december 2011, 19.05 uur

LEEUWARDEN - Met het lijf vol drank waren ze op 4 juni vanaf de autocross naar Gerkesklooster gereden. Een 36-jarige man uit Zwagerbosch en een 48-jarige Noardburgumer wilden verhaal halen bij de man die de Noardburgumer ooit een trap in het kruis had gegeven. De vermeende dader logeerde geregeld bij een man in Gerkesklooster, wisten ze. De 35-jarige man was zich van geen kwaad bewust toen het boze tweetal ineens voor zijn neus stond.

De man moest mee, hij moest mee helpen zoeken naar degene die de Noardburgumer in het kruis getrapt zou hebben. Bij het Prinses Margrietkanaal zouden ze gedreigd hebben de 35-jarige in het water te gooien. Dat gebeurde niet, de reis ging verder richting Lutjegast. Het bleek dat de gezochte bij zijn vriendin was, in een woning naast het café waar de twee mannen eerder die dag al de nodige biertjes hadden genuttigd.

Uiteindelijk was er niet zoveel gebeurd, behalve dat er een tuinstoel sneuvelde toen de Noardburgumer deze tegen een ruit van de woning in Lutjegast smeet. Toch vindt de officier van justitie dat het tweetal de man uit Gerkesklooster tegen zijn wil heeft meegenomen. Verder hebben ze zich schuldig gemaakt aan bedreiging -'Ik schiet je voor je kop' en 'Jij gaat eraan' is er onder andere geroepen. De officier eiste voor beide verdachten een werkstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Uitspraak: 15 december.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!