4,4 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Hertenkamp Surhuizum flink vergroot

wo 07 december 2011 14.15 uur

SURHUIZUM - Het vernieuwde hertenkamp in Surhuizum is woensdag op feestelijke wijze geopend. De nieuwe naam van het hertenkamp werd bij de opening onthuld door wethouder Marten van der Veen. De naam is geworden: De Bistepôle. Surhuizumers mochten namen verzinnen en Plaatselijk Belang en de gemeente besloten uiteindelijk een winnaar te kiezen. Ook waren er onder de schoolkinderen kleurplaten uitgedeeld waarmee prijzen te winnen waren.

De uitbreiding van het hertenkamp was voor Plaatselijk Belang Surhuizum een langgekoesterde wens. Terwijl de herten nu genieten van meer ruimte, bespaart de gemeente nu op de kosten voor het groenonderhoud voor het stuk grond dat het hertenkamp er nu bij gekregen heeft. Het hertenkamp had een oppervlakte van 3.140 m2 en is met 2.408 m2 uitgebreid.

Ook zijn er bij het dorpshuis en hertenkamp nieuwe speeltoestellen geplaatst. Dit was mogelijk aangezien in juli 2010 het speelterrein in Surhuizum na overlast opgeruimd werd. Plaatselijk Belang heeft samen met wethouder Marten van der Veen ervoor gezorgd dat er nu een nieuw speelterrein kon worden gerealiseerd.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie