4,5 °C

Hennep op de Noordkade: werkstraffen

wo 07 december 2011 19.41 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige Drachtster is woensdag vanwege zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De man heeft hennep geknipt in een kwekerij die op de zolder van een appartement aan de Noordkade was aangelegd. De politie deed op 15 december 2009 een inval in het pand. De Drachtster en een plaatsgenoot waren op dat moment in de plantage. Een 46-jarige Leeuwarder had zich op de wc verstopt.

Een 46-jarige man uit Tolbert kwam nietsvermoedend via de achterkant het pand binnen. De man zei dat hij op bezoek ging bij iemand die in hetzelfde pand woont. Degene die het appartement had gehuurd, een 35-jarige Drachtster, had verklaard dat de Tolberter bij voorbereidingen was geweest. Dat was meteen de enige belastende verklaring, zodat de man werd vrijgesproken.

Ook de 38-jarige Drachtster zou een grotere rol hebben gehad dan hij wou toegeven. Hijzelf zei dat hij alleen maar hennep had geknipt, voor een tientje per uur. Over eventuele opdrachtgevers wilden de verdachten niets zeggen. De huurder kreeg dezelfde straf als zijn plaatsgenoot. De Leeuwarder heeft de afgelopen jaren meerdere malen de Opiumwet overtreden, ook voor het telen van wiet. De man kreeg tien weken cel. Een 38-jarige Drachtster moet later terechtstaan. Hij was tijdens de inval ook in het pand.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie