17 °C

Bus leeggeroofd op terrein van politie

di 24 januari 2012 12.20 uur

DRACHTEN - Drie dieven uit Polen hebben zondagnacht hun eigen busje voor een groot deel leeggeroofd. Deze stond nota bene geparkeerd op het beveiligde terrein van het politiebureau in Drachten.

Het trio (29, 32 en 34 jaar) was vrijdagnacht door de politie aangehouden op verdenking van heling. Tijdens de aanhouding lag er in het busje een aantal katalysoren en drie grote jerrycans met daarbij een trechter en een plastic slang.

Na de aanhouding heeft de eigenaar van een autodemontagebedrijf in Gorredijk vastgesteld dat zijn katalysatoren gestolen waren. Op maandag kreeg de eigenaar echter een telefoontje vanaf het Drachtster politiebureau met de melding dat zijn katalysatoren opnieuw gestolen waren, nu vanaf het beveiligde terrein van het politiebureau. De drie Polen waren zondag namelijk alweer vrijgelaten. Het trio heeft vervolgens zondagnacht opnieuw ingebroken in hun eigen bus .De helft van de katalysatoren werden meegenomen. Ook hun TomTom die nog uitgelezen had moeten worden vanwege het onderzoek, werd meegenomen.

De eigenaar van het demontagebedrijf heeft nu uiteindelijk de helft van zijn katalysatoren terug kunnen krijgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws