17.7 °C

De Frosk voor -800.000 euro verkocht

wo 25 januari 2012 14.24 uur

DE WESTEREEN - Zwembadenexploitant ConeGroup in 's Heerenberg mag zwembad De Frosk in De Westereen kopen. Bij de koop krijgt de nieuwe exploitant ook nog eens 800.000 euro erbij. De raad ging dinsdagavond unaniem akkoord met de verkoop per 1 februari 2012. In ruil voor het geld moet de nieuwe eigenaar 225.000 euro besteden aan groot onderhoud. De rest van het bedrag is bestemd als een tegemoetkoming voor de exploitatiekosten.

De voorwaarde die door de gemeente Dantumadiel is gesteld, is dat het zwembad de komende tien jaar beschikbaar blijft voor de doelgroepen die het nu gebruiken. Het 25 meter wedstrijdbad blijft dus behouden voor de plaatselijke zwemclub ZPD en andere doelgroepen. Verder zal het zwembad uitgebreid worden tot een uiterst modern Gezondheid en Lifestyle Center.

Het zwembad was voor Dantumadiel al jarenlang een enorme kostenpost en daarom zou het zwembad bijna de deuren moeten gaan sluiten. Veel zwemmers besloten in actie te komen en vervolgens kwam de oplossing door het zwembad te verkopen aan de ConeGroup.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws