16.9 °C

Drachtster breekt in bij ex-vriendin

wo 25 januari 2012 17.35 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (26) brak tot twee keer toe in in de woning van zijn ex-vriendin in Kollum. Hij vond dat hij recht had op spullen die, volgens hem, zijn eigendom waren. Hij werd woensdag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken.

Eigenlijk was er sprake van één inbraak in plaats van twee: op 10 september 2011 was de Drachtster naar binnen geklommen, enkele uren later had hij de sleutel van de balkondeur van de woning van zijn ex-vriendin gestolen. Hij had daarvoor wel de ruit van de balkondeur vernield. De eerste keer had de man onder andere een simkaart, een spijkerbroek en bankpapieren meegenomen.

Hij vond dat hij recht had op de spullen. Datzelfde gold voor spulletjes die hij zijn ex ooit cadeau had gedaan, die had hij ook meegenomen. Volgens hem was de ruit van de balkondeur 'per ongeluk' stukgegaan toen hij erop had geklopt. De vraag waarom hij dan meteen ook maar de sleutel had meegenomen, werd in het dossier niet beantwoord.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws