17 °C

Harrekieten kegelen ruit shoarmatent in

wo 25 januari 2012 21.35 uur

LEEUWARDEN - Na een ruzie met de eigenaar van een shoarmazaak in Surhuisterveen zouden twee inwoners van Harkema de ruiten van de eettent hebben vernield. Woensdag bij de politierechter ontkende het duo ook maar iets met de vernieling te maken te hebben. Een 20-jarige Harkemaster werd vrijgesproken, zijn maat (22) werd wel veroordeeld. Het was in het weekend van 13 februari 2011 niet de eerste keer dat de ruiten eruit gingen bij de shoarmatent aan de Groningerstraat.

Een week eerder was het ook al raak. Er was al noodglas geplaatst, toen er 's nachts opnieuw glasgerinkel klonk. De shoarmabaas wist zeker dat hij de twee verdachten had gezien. Hij had ze even eerder de zaak uitgezet omdat ze hem hadden uitgescholden. Twee getuigen hadden alleen de 22-jarige in actie gezien. Eén van de getuigen kende de Harkemaster. Zij zag dat de verdachte met twee bakstenen twee ruiten inkegelde.

Een andere getuige had gezien dat het duo samen had geprobeerd met een grindtegel de ruit in te gooien, nadat de oudste van de twee een fiets tegen de ruit had gesmeten. Ook deze getuige had gezien dat de 22-jarige twee ruiten kapot gooide. Dat was voor de rechter voldoende om de oudste van de twee te veroordelen tot een boete van 250 euro, plus hetzelfde bedrag voorwaardelijk.

Zijn maat werd vrijgesproken. Hij moest zich ook nog verantwoorden voor een mishandeling. Op 12 december 2010 zou hij in Harkema iemand hebben geslagen. De rechter vond dat er sprake was van zelfverdediging. De verdachte werd ontslagen van rechtsvervolging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws