Account
Logo
Zoeken

IDS weer succesvol bij baancompetitie

ma 14 mei 2012, 15.20 sportnieuws

SINT ANNAPAROCHIE - Zaterdag 12 mei begon droog voor de rijders van Skeelervereniging IDS uit De Westereen op de 250 meterbaan in Sint Annaparochie. Er werd gestart met een 500 meter series. Na die afstand stond er een inlinewedstrijd op het programma. Voor de jongsten was dit een 750 meter. De pupillen 3 reden een 1000 meter en bij de pupillen 2 stond er een 1250 meter op papier. De pupillen 1 en de kadetten reden een 3 km. De junioren stonden aan de start voor een 5 km.

Na de 3 km van de pupillen 1 jongens begon het te regenen, maar de baan was gelukkig snel weer droog. Na de inlinewedstrijden hadden de pupillen 4 nog en 750 meter inline op het programma staan en de pupillen 3 een 1000 meter. De pupillen 2, 1, kadetten en junioren reden nog een puntenkoers. In het dagklassement waren de gouden plakken voor Jitske de Jong, Marry Visser en Wander de Boer. De zilveren plakken waren er voor Mayke Vriesinga, Henny de Vries, Marijke Groenewoud en Harm Visser. Helaas behaalde IDS geen bronzen plakken, maar Simone Veenstra werd vierde. Jelle Zwaagstra, Boudine van der Wal en Ruben Marinus werden vijfde in hun categorie. Iris Veenstra behaalde een zevende plek, Jelmar Hempenius werd achtste.

Als oefening voor het Nederlands Kampioenschap werd er bij de pupillen 2, 1, kadetten en junioren nog een aflossing gereden. Donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 mei wordt het Nederlands Kampioenschap Baan gereden in Haulerwijk. Daar rijden Marijke Groenewoud, Boudine van der Wal, Iris Veenstra, Harm Visser, Jelmar
Hempenius, Jitske de Jong en Gerrie van Lingen. Door: Boudine van der Wal

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws