15.9 °C

Tik met verfkrabber is zelfverdediging

wo 16 mei 2012 13.30 uur

LEEUWARDEN - In de zomer van 2010 mishandelde een Drachtster (42) de buurman (39) van zijn ouders met een verfkrabber waarbij de buurman een beenwond opliep. De politierechter oordeelde dinsdag dat de Drachtster uit zelfverdediging had gehandeld. De man werd ontslagen van alle rechtsvervolging.

De buurman had hem aangevlogen, waarop hij zich had verdedigd. De buurman lag overhoop met de ouders van de Drachtster. Hij had afval in de vuilcontainer van de ouders gedaan en zij waren daar niet van gediend. Na een woordenwisseling had de 78-jarige vader van de Drachtster alsnog zijn excuses aangeboden, maar daar wilde de buurman niks van weten.

Toen de gedaagde de buurman op zijn gedrag wilde aanspreken, liep het uit de hand. Zijn vrouw bemoeide zich er ook mee en dat kwam de stemming niet ten goede. De buurman had verklaard dat de Drachtster hem was aangevlogen. Volgens hem was hij door zowel de verdachte als diens vrouw geslagen. De Drachtster zei dat het precies andersom was gegaan: de buurman zou als een dolle stier op hem zijn afgevlogen.

De man gooide met een fiets en zei dat hij de Drachtster van de trap zou schoppen. De man was op dat moment aan het schilderen. 'Ik had vrij snel door dat het een geestelijk gestoorde man was', zei de Drachtster. Zijn vrouw had kennelijk niet in de gaten wat voor vlees ze in de kuip had. Ze begon te schelden en de buurman werd steeds kwader.

De buurman vloog de Drachtster tot twee keer toe aan. Bij de tweede keer verweerde de Drachtster zich met de verfkrabber. Hij raakte de buurman aan het been. De man vond dat de verkeerde persoon bij de rechter zat: 'Hij had hier moeten zitten, hij was de agressor, ik niet'. Daar was de rechter het mee eens. Op de buurt - het Moleneind NZ - is de sfeer er sinds het voorval niet beter op geworden. 'De burenliefde is wel bekoeld', zei de Drachtster.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws