11.7 °C

Oerrock in alle opzichten geslaagd

ma 21 mei 2012 18.04 uur

URETERP - De organisatie van Oerrock is dik tevreden over de editie van 2012. Het Ureterper muziekfestival evenaarde de bezoekersaantallen van 2011 toen ruim 7500 betalende bezoekers naar de feesttent aan de Skieppeleane kwamen. Belangrijker is misschien nog wel dat de optredende artiesten in de smaak vielen bij de festivalgangers met de Britse band Killer Queen als absoluut hoogtepunt.

Er kwamen net als vorig jaar ruim 7500 bezoekers naar Oerrock. Daarmee voldeed de dertiende editie aan de verwachtingen van het bestuur. "Vorig jaar was een absoluut topjaar" vertelt bestuurslid Rik Dijkstra. "Toen waren we euforisch. We hadden dat aantal graag willen overtreffen, maar je moet realistisch blijven. Met ons budget is het een hele opgave om nog beter te presteren."

De line-up viel goed in de smaak, want op zowel de donderdag als zaterdagavond kwamen drieduizend mensen naar het festival. Bovendien trok de (gratis) vrijdagavond zo’n vijftienhonderd bezoekers. "Qua muziek hebben we een goede keus gemaakt. Onze drie hoofdacts hadden net een nieuwe single uit en vielen bij de 3FM Awards in de prijzen. Dat heeft ons alleen maar extra reclame opgeleverd" aldus voorzitter Sietze Boonstra.

Het optreden van de tribute band Killer Queen was volgens Sietze Boonstra en Rik Dijkstra van Oerrock absolute top. "Dit is het beste wat ik ooit op Oerrock heb zien optreden" steekt Sietze Boonstra zijn bewondering voor het gezelschap van zanger Patrick Myers niet onder stoelen of banken. "Killer Queen zijn pure professionals die een perfecte show opvoeren. Iedereen was razend enthousiast en heeft genoten. Op zo’n moment wordt je als organisatie beloond voor een jaar hard werken."

De gestelde doelen, kaartverkoop en drankomzet, werden ruimschoots gehaald, het festival verliep zonder incidenten en nieuwe initiatieven pakten goed uit. Het buitenpodium keert in 2013 zeker terug en de artiesten waren bijzonder te spreken over het restaurant. "Geen opgewarmde hap, maar een heerlijke terplekke bereidde maaltijd" vertelt Sietze Boonstra. "Dat viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak. Miss Montreal sms'te dat ze onze organisatie geweldig vond. Dat is mooi, want zoiets geeft je een voorsprong op andere festivals."

Het festival is nog maar net achter de rug, maar het bestuur heeft de blik al op de veertiende editie van Oerrock gericht. De organisatie zou graag een artiest als Guus Meeuwis of de band de Golden Earring op het podium van Oerrock zien. Als dat gaat lukken, zal in 2013 duidelijk worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws