15.9 °C

Wietkwekers voorlopig vrijgelaten

di 22 mei 2012 10.30 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank heeft drie verdachten in een omvangrijke drugszaak vrijgelaten. Het voorarrest van het drietal, een 48-jarige inwoner van Hilversum, een 39-jarige man uit Almere en een 48-jarige man zonder vaste woonplaats, werd –voorlopig- geschorst. Het zal nog zeker een aantal maanden duren voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Er moeten nog getuigen gehoord worden.

Het drietal zit al bijna een jaar vast. Ze worden ervan verdacht dat ze, samen met nog vijf anderen, betrokken zijn geweest bij hennepkwekerijen in Donkerbroek, Bontebok, Surhuisterveen, Gorredijk, Luxwoude en het Groningse Warffum. De andere vijf verdachten komen uit Rottevalle, Blije, Leeuwarden, Langezwaag en Weesp.

De zaak kwam in juli vorig jaar aan het rollen toen de politie in Luxwoude een hennepkwekerij ontdekte. De Hilversummer en de man uit Almere werden opgepakt. In de weken daarna stuitte de politie op hennepkwekerijen in Bontebok en -eind augustus- in een pand aan de Groningerstraatweg in Surhuisterveen. De Hilversummer zou de lakens hebben uitgedeeld, met de man uit Almere als zijn rechterhand.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws