20.5 °C

Noardburgumer trapt agent onderuit

vr 25 mei 2012 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een gewelddadige botsing tussen een politieman en een Noardburgumer (23) had vooral voor de agent verstrekkende gevolgen. De agent viel op zijn linkerschouder, nadat hij door de Noardburgumer onderuit was getrapt. Dat was op 18 december 2010. Anderhalf jaar na dato ondervindt de politieman nog steeds de fysieke gevolgen van de mishandeling. De dader betuigde zijn spijt. Dat had hij meteen na het voorval al gedaan bij de agent, vrijdag deed hij het nog eens dunnetjes over bij de politierechter.

De Noardburgumer zei dat het hem nog nooit was overkomen, dat hij iemand met zoveel geweld te grazen had genomen. 'Voor de tijd niet en erna ook niet'. Op 18 december 2010 ging het even helemaal mis. De vriend van de zus van de verdachte had voor de zoveelste keer iets geflikt. 'Hij had al meerdere malen thuis alles kapot geslagen', verduidelijkte de Noardburgumer. Hij zat in de voetbalkantine te drinken toen hij hoorde dat het weer mis was. De drank in combinatie met de boosheid maakte dat hij nauwelijks was af te stoppen. De politie moest pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Toen had hij de agent al tegen het been geschopt. De agent viel op zijn linkerschouder en scheurde een pees. Begin dit jaar had de man nog steeds last van zijn schouder, arm en rug. Door de pijn wordt hij nog steeds aan het voorval herinnerd. Het zorgde ervoor dat hij in zijn werk alerter en voorzichtiger is geworden. De rechter vond dat de agent terecht 900 euro smartengeld vorderde van de Noardburgumer. Die was het daar wel mee eens. Hij had ook geen problemen met de werkstraf die de rechter hem oplegde. Hij moet 40 uur gratis werken. Gedurende de proeftijd van 2 jaar hangt hem nog eens 40 uur voorwaardelijke werkstraf boven het hoofd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws