Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

Familiestuk Iepenloftspul Opsterlân

za 26 mei 2012, 14.04 uur

HEMRIK - Het is een bekend dilemma. Voldoe je aan de verwachtingen van je ouders? Of ga jij je eigen gang door je eigen droom te volgen? Daar draait het om in Op syk nei Billie, het Iepenloftspul Opsterlân van dit jaar. Na een jaartje overgeslagen te hebben, verzorgt de Stichting Iepenloftspul Opsterlân dit jaar opnieuw een serie voorstellingen in het knusse theatertje van Sparjeburd in Hemrik. En opnieuw is het een familievoorstelling: Op syk nei Billie, gebaseerd op de bekende film Billy Elliot.

De voorstelling is gesitueerd in de Engelse mijnstreken in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Het zijn economisch slechte tijden en dat betekent ook problemen voor de mijnen, die met sluiting worden bedreigd. De jonge Billie woont met zijn vader, oudere broer en demente oma in een klein huisje. Zijn moeder is enkele jaren geleden overleden. Er is thuis armoede. Vader werkt met zijn oudste zoon in de mijnen en raakt betrokken bij een lange staking. Dat betekent noch minder inkomen. Toch spaart vader geld om Billie iedere week naar boksles te kunnen sturen.

Billie is niet zo'n stoere jongen en vindt dat boksen eigenlijk helemaal niets. In hetzelfde gebouw wordt ook dansles gegeven en dat lijkt Billie veel leuker. Stiekem gaat hij dan ook dansen in plaats van boksen. Na een paar weken komt de zonde uit. Vader en zoon krijgen ruzie, want Billie blijft er bij dat hij dansen leuker vindt dan boksen. Wat volgt is een strijd tussen Billie, zijn vader en de andere mensen in zijn omgeving. Maar vooral een strijd tussen Billie en zichzelf. Want wat moet Billie doen? Zijn hart volgen en dansen? Of moet hij doen wat zijn vader graag wil: boksen? Zijn vader heeft het toch al zo moeilijk. De staking duurt maar voort en Tony brengt zichzelf met zijn grote mond steeds weer in problemen. De hele wereld lijkt tegen Billie en zijn dansen. Maar dan komt er uit onverwachte hoek toch nog een oplossing. Op syk nei Billie wordt een prachtige familievoorstelling, dus voor jong en oud een mooie avond.

Op syk nei Billie is geschreven door Gerrit Hoekstra. De regie is in handen van Marius Del Grosso. De speeldata zijn 29 mei en 2, 3, 6, 8, 9 en 15 juni. Aanvang: 21.00 uur (alleen 3 juni om 15.00 uur). Het theaterstuk wordt wederom gehouden in Iepenloftteater Sparjeburd te Hemrik.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt