20.9 °C

Ruiterpaden officieel geopend

zo 27 mei 2012 18.12 uur

OENTSJERK - Menners en ruiters kunnen vanaf dit weekend hun hart ophalen in Noordoost Friesland. Maar liefst 600 kilometer aan men- en ruiterroutes verdeeld over 26 routes staan hen ter beschikking. De wethouders van de zes gemeenten in de regio presenteerden vrijdag in Oentsjerk een routeboekje met overzichtskaart en een website.

Gebiedsgedeputeerde Johannes Kramer nam door middel van ringsteken het eerste exemplaar van het routeboekje in ontvangst. Tijdens de opening benadrukte wethouder Haije Talsma van de gemeente Ferwerderadiel dat de zes gemeenten zeer ingenomen zijn met de inzet van de vele vrijwilligers die de routes hebben uitgestippeld. De routes werden symbolisch in gebruik genomen door een korte mentocht voor genodigden. Aansluitend ging de Tryn Wâlden Tocht van start voor zowel menners als ruiters.

De gevarieerde routes lopen door een landschap van wadden en wouden: het Lauwersmeergebied, het terpenlandschap met karakteristieke terpdorpen en fraaie boerderijen, weidse vlakten in het kustgebied, en het coulisselandschap en fraaie bossen van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het project kon gerealiseerd worden dankzij diverse subsidies van in totaal 90.000 euro.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws