18.7 °C

© Jochem Wiersma

Drie elfstedentochten door Dokkum

ma 28 mei 2012 18.55 uur

DOKKUM - Op Pinkstermaandag is het altijd een drukte van belang in en langs de Friese elf steden. Dan wordt namelijk de fiets elfstedentocht verreden. Maar ook motoren, auto's, solexen en brommers rijden op Pinkstermaandag langs de elf Friese steden.

's Morgens deden de fietsers Dokkum aan. De fietsers die in Bolsward waren gestart moesten op de Markt stempelen en vertrokken vanuit Dokkum op weg naar Leeuwarden. Het was voor de 14.300 fietsers een prachtige tocht met geweldig fietsweer. Een bijzonder jaar voor de organisatie die dit jaar 100 jaar bestaat.

's Middags deden de motoren en auto's Dokkum aan. De start en finish voor de motoren is in Leeuwarden. Op industrieterrein Betterwird moesten de motoren stempelen. De motoren gingen niet door het centrum van Dokkum, maar reden via de Ee brug, de Rondweg en de Birdaarderstraatweg Dokkum weer uit.

Om half vier uur kwamen de solexen in Dokkum aan die 's morgens waren gestart in Leeuwarden. De 75 solexen reden door naar de Markt, waar ze moesten stempelen bij een mobiele stempelpost. Een lagere opkomst dan vorig jaar. Oorzaak is waarschijnlijk dat er dit jaar voor het eerst vooraf moest worden ingeschreven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws