17.7 °C
© Jochem Wiersma

Joy for people presenteert live DVD

za 23 juni 2012 22.58 uur

DOKKUM - Joy for People Gospel Choir heeft zaterdagavond in de Fontein haar eerste live DVD gepresenteert. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan oud dirigent Sipco Soorsma, de huidige dirigent Hans Jonker en technicus Jan Roorda. Ook was er een exemplaar voor oud dirigent Sjoek Nutma die verhinderd was.

Het gospelkoor bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd gevierd met een reünie van oudleden, met als afsluiting een concert in de kerk waar het allemaal begonnen is: de Fontein in Dokkum.

Het programma “So amazing” stond in het teken van hoop, verwachtingen, teleurstelling, acceptatie en de vreugde wanneer alles anders blijkt te zijn dan gedacht. Het concert volgde het verhaal van drie bijzondere bomen. Drie bomen die symbool staan voor alles waar het in het geloof, bij Joy for People Gospel Choir en eigenlijk bij iedereen, om draait.

Tijdens dit concert werd een reis gemaakt door 40 jaar muziekgeschiedenis van het koor, gecombineerd met het repertoire van nu. In het kader van het jubileum werden een aantal nummers uitgevoerd samen met oud-leden van Joy for People Gospel Choir. De presentatie van de avond was in handen van voormalige zanglerares Rennie Veenstra die zelf een grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Joy for People Gospel Choir.

De DVD bevat een concertregistratie, aangevuld met historisch en actueel beeldmateriaal waarmee wordt teruggekeken op de afgelopen 40 jaar.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws