18.9 °C

Jachthaven gebouw officieel geopend

zo 24 juni 2012 11.55 uur

KOLLUM - Gedeputeerde Jannewietske de Vries kwam zaterdag naar Kollum met de 'Friso', het Statenjacht van Friesland. Het Statenjacht voer de botenparade aan die richting de haven van Kollum ging. Rond half elf verrichte de gedeputeerde Jannewietske de Vries aldaar de openingshandeling van het nieuwe jachthavengebouw en de boulevard.

De gedeputeerde Jannewietske de Vries overhandigde en feliciteerde daar de heer Harry Jansma van Svenskip Fryslân en gaf een bos bloemen, dit in verband met de subsidie die hij kreeg en zijn goede bezigheden met electrische varen.

Tijdens de beide dagen van Sail is er van alles te beleven, van jong tot oud. Uiteraard ontbreken de boten, nautische braderie, shantykoren, dweilorkesten en diverse kinderactiviteiten niet. Zeekadettenkorps Harlingen zorgt voor de nodige hand– en spandiensten op en rond het water.

De Stichting ‘Elektrisch Varen Friesland’ neemt deel aan Sail Kollum met een stand. De populariteit van het elektrisch varen wordt gedemonstreerd door drie Kollumse ondernemers: ‘LBB motoren’, ‘Svensksip’ en ‘Waddeninzicht’. Zij zijn alle drie op hun eigen manier bezig met elektrisch varen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws