11.7 °C

Man opgepakt in zaak Mûnein

ma 25 juni 2012 09.41 uur

MûNEIN - De politie heeft maandagochtend een 31-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in Mûnein.

In de nacht van zaterdag 15 oktober op zondag 16 oktober 2011 werd een 32-jarige man uit Gorredijk na een hardcore feest in Mûnein door drie mannen aangevallen en meerdere malen gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte hierbij zwaar gewond en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig overleefde hij de aanslag. Het politie onderzoek leverde in eerste instantie niets op.

De politie bracht in februari 2012 de zaak weer onder aandacht tijdens een hardcore feest in Berlikum. Er werd geflyerd en er werden onder andere posters opgehangen in bussen. Naar aanleiding hiervan kwam er nieuwe informatie bij de politie binnen waaruit bleek dat er meerdere mensen in het partycircuit van het misdrijf op de hoogte moeten zijn geweest en ook mogelijk de daders kenden.

Nadat de zaak vorige week werd getoond in het tv programma Opsporing Verzocht kwamen er opnieuw meerdere tips bij de politie binnen. Dankzij deze tips en eigen onderzoek kon maandagochtend de 31-jarige Leeuwarder worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum