14.8 °C

Schop de grond in voor Drachtstervaart

di 26 juni 2012 09.16 uur

DRACHTEN - Start graven Drachtstervaart in november 2012

Met een injectie van 5 miljoen euro uit de reserves van de gemeente Smallingerland en met 1.5 miljoen euro subsidie van de provincie, wil de gemeente Smallingerland ervoor zorgen dat dit najaar nog gestart wordt met het uitgraven van de Drachtstervaart. Het doel is dat er in november gestart wordt met het omleggen en renoveren van de riolering op het Moleneind. Het doortrekken van de vaart, de aanleg van passantenhavens, de bouw van de burgen, de renovatie van het riool en de herinrichting het Moleneind waren begroot op 18 miljoen euro.

Het hele Drachtstervaart plan kwam in 2008 stil te liggen vanwege de kredietcrisis. Hierdoor kwam de huizenmarkt zo goed als stil te liggen. Veel werk was destijds al verricht maar kon niet worden doorgezet omdat de Wind groep het geld terugtrok voor het uitgraven. Het uitgraven van de vaart tot in het centrum van Drachten is tot op heden nog nooit gerealiseerd.

Als de gemeenteraad instemt met de nieuwe plannen dan kan er begonnen worden met de voorbereidende werkzaamheden. Een belangrijk punt hierin is dat de wijk De Peppel. Deze moet een andere ontsluiting krijgen aangezien deze wijk alleen maar via het Moleneind verlaten kan worden. Daarnaast moet het bestaande contract tussen gemeente en Vastgoed Noord (VGN, onderdeel van Wind Groep) worden herzien.

Het verleggen en het uitgraven van de vaart zal volgens de gemeente worden gedaan door de lokale bedrijven om deze bedrijven een extra economisch impuls gegeven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws