15 °C

Ophef om vergoedingen bestuurders

za 30 juni 2012 13.02 uur

KOLLUM - Het schoolbestuur van scholenkoepel VCBO Kollumerland stapt op nadat er ophef is ontstaan over de fikse vergoedingen die ze kregen. Dat meldt de Leeuwarder Courant in de editie van zaterdag. De kritiek kwam van de gezamenlijke medezeggenschapsraad (GMR) en vakbond CNV.

Het bestuur werd voorgezeten door oud-wethouder Tjitse Hogendorp en hij ontving jaarlijks een bedrag van ruim 15.000 euro. Hij moest hiervoor drie uur per week werken. Zijn collega bestuurders waren de raadsleden Margreet van der Molen (CU) en Lieuwe Bijleveld (CDA). Zij ontvingen volgens de krant ieder zo'n 10.000 euro voor twee uur per week.

De vergoedingen zijn hoog te noemen aangezien er maar acht scholen met ongeveer 1000 leerlingen onder de koepel valt. Het bestuur maakte woensdag bekend op te stappen en er zijn al nieuwe bestuursleden die zich hebben gemeld. Het CNV geeft via de krant aan dat het bestuur ook nog eens te veel geld uitgaf. Het eigen vermogen zakte in de afgelopen vijf jaar met 1.5 miljoen euro naar 500.000 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws