12.6 °C

Politie verijdelt diefstal motoren

za 30 juni 2012 13.18 uur

DRACHTEN - De politie stelt een onderzoek in nadat vrijdagavond was gepoogd enkele motorfietsen te stelen vanaf een hotel aan de Zonnedauw in Drachten. Vanwege het TT-evenement waren agenten extra alert op de diefstal van motorfietsen en het viel hen omstreeks 4.00 uur op dat een busje werd geparkeerd in de buurt van het hotel. Drie mannen stapten uit en bekeken vervolgens de geparkeerde motorfietsen.

De agenten alarmeerden andere eenheden om positie in te nemen. De verdachten knipten en zaagden de sloten van twee motorfietsen door om vervolgens de voertuigen in de richting van de geparkeerde bus te rijden. Agenten besloten om de verdachten aan te houden. Eén van de mannen was nog bezig bij een motor en zette het op een lopen toen de agenten hem naderden. De andere twee waren in de buurt van het busje en zagen dat de politie er was, waarna ook zij wegrenden.

Een grote zoekactie in de omgeving leverde niets meer op. Vanwege het sporenonderzoek werden het achtergebleven busje en de vernielde motorfietsen in beslag genomen. De politie Drenthe doet het vervolgonderzoek en heeft goede hoop dat de verdachten snel kunnen worden aangehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum