11.7 °C
© Jochem Wiersma

7e Editie Dokk'em Open Air

za 30 juni 2012 16.30 uur

RAARD - Vrijdag en zaterdag is de 7e editie van Dokk'em Open Air gehouden bij Raard in een grote tent op een festivalterrein.

In totaal waren er op twee podiums optredens van 25 nationale en internationale bands en daarmee was het metalfestival Dokk'em Open Air een weekend lang het walhalla voor liefhebbers van harde muziek. Death Angel was hoofdact op vrijdag en speelde integraal haar debuutalbum 'The Ultra Violence' uit 1987.

Zaterdagavond speelde Jon Oliva met zijn band om het vijfentwintigjarig bestaan van het Savatage-album 'Hall of the Mountain King' te vieren. Het Portugese Moonspell bracht in een speciale vintage set voornamelijk nummers van 'Wolfheart' en 'Irreligious' en The Gathering speelde in de line-up van 1992 het debuutalbum 'Always'.

Het festival werd afgesloten door Arch Enemy uit Zweden. Dokk'em Open Air is voorlopig de laatste kans de band live te zien in Nederland. Na de Khaos Legions tour last Arch Enemy een pauze van minimaal een jaar in.

Er waren optredens van Nom de Plume, Omission, Pathfinder, Eternity, Andromeda, Sinister, Vanderbuyst, Bloodline, Death Angel, Afterparty Damaged Justice, Braincasket, Max Pie, Devious, Eden's Curse, Wormrot, Pro-Pain, Glorior Belli, Trail of Tears, Hail of Bullets, The Gathering, Ancient Rites, Moonspell, Obituary, Jon Olivia's Pain en Arch Enemy.

De organisatie schat dat dit weekend zo'n 3.000 bezoekers het festival hebben bezocht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum