13.4 °C

Ontslag leerkrachten in Kollumerland

do 05 juli 2012 09.21 uur

KOLLUM - Vier leerkrachten met een tijdelijke aanstelling worden ontslagen bij VCBO Kollumerland. Dit heeft de vereniging voor het christelijk basisonderwijs besloten vanwege de huidige financiële toestand. Het vermogen van VCBO is de laatste paar jaar met 1,5 miljoen euro verminderd.

De VCBO Kollumerland kwam vorige week al in het nieuws vanwege de hoge vergoedingen die bestuurders ontvingen. Deze bestuurders stapten op en met de installatie van drie nieuwe bestuursleden is het bestuur van de scholenkoepel voor christelijk basisonderwijs in Kollumerland c.a. weer op sterkte. De twee nog zittende bestuursleden Tjitse Hogendorp en Margreet van der Molen zullen op verzoek van de algemene ledenvergadering tot oktober aanblijven om de taken over te dragen aan de nieuwe bestuurleden. De nieuwe bestuursleden zijn Eppie Klaver uit Kollumerzwaag, Tjipke de Bruin uit Kollumerzwaag en Willem Jan Westerbeek uit Britsum. Tijdens de algemene ledenvergadering werd afscheid genomen van bestuurslid Lieuwe Bijleveld die deze maand als wethouder van de gemeente Kollumerland c.a. wordt geïnstalleerd.

Voor oktober is een extra ledenvergadering aangekondigd. Het bestuur verwacht dan de vertrekkende bestuursleden te kunnen laten opvolgen door twee nieuwe bestuursleden, zodat de uitdagingen op volle sterkte kunnen worden aangepakt. Per 1 augustus wordt afscheid genomen van de algemeen directeur ad interim Johan Verstappen. De taken van de algemeen directeur zullen intern worden herverdeeld. Over de exacte invulling ervan neemt bestuur van VCBO Kollumerland c.a. deze maand een besluit. De leden stemden tevens in met een voorstel van het bestuur om de tijdelijke en gedeeltelijke bestuursvergoeding niet per 1 augustus maar per 1 juli te stoppen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws