15.2 °C

Geen drank voor Tilster ontvoerders

do 05 juli 2012 16.00 uur

LEEUWARDEN - De twee Tilsters die op 7 maart betrokken waren bij de kortstondige ontvoering van een 37-jarige Leeuwarder, zijn door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot celstraffen die gelijk zijn aan het voorarrest. Een 48-jarige inwoner van Kootstertille kreeg 298 dagen cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Zijn 26-jarige zoon kreeg een celstraf van 299 dagen waarvan 180 voorwaardelijk. Een 23-jarige Boksumer, de schoonzoon van de Tilster, werd veroordeeld tot 209 dagen cel, waarvan 90 voorwaardelijk. Een 20-jarige Leeuwarder kreeg een werkstraf van 30 uur. Hij speelde een ondergeschikte rol in het verhaal.

De Boksumer had na een verhuizing spullen gestald bij het slachtoffer. Toen de Boksumer op 7 maart bij de Leeuwarder kwam om zijn spul op te halen, kreeg hij alleen een computer mee. Andere spullen, zoals een paar Audi-velgen en nog wat andere onderdelen, hield de Leeuwarder als een soort borg. Hij had de Boksumer geholpen met de verhuizing en zakelijk speelde er ook nog het een en ander tussen de twee mannen.

De vriendin van de Boksumer trommelde haar vader en broer op. Die hadden aardig wat drank gehad toen ze door de 20-jarige verdachte naar Leeuwarden werden gereden. Vervolgens moest het slachtoffer mee naar zijn eigen loods om de resterende spullen op te halen. De man heeft een paar klappen gehad. De verdachten moeten de man een schadevergoeding van ruim 2000 euro betalen. Vader en zoon mogen gedurende de proeftijd van twee jaar geen drank en drugs gebruiken. Ze zullen daarop gecontroleerd worden. Ze moeten beide in behandeling bij de verslavingszorg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws